Xavier Martí (Sheekr): “Ajuntem tres conceptes: whatsapp, tinder i botiga online”

xmr_color_h

19 de juliol de 2017

Andrea Llovera/ Des de l’aparició de la internet de les coses, la manera d’adquirir roba ha canviat. Tant per la forma, amb botigues digitals i enviaments a casa, com pel procés, fent-ne un consum social i compartit a través de les xarxes. En aquest panorama és on aplicacions com Sheekr han trobat el seu espai. L’aplicació, gratuïta per Android i ios, engrandeix l’experiència de compra de la botiga física: permet recomanar a altres usuaris roba que t’has emprovat a l’establiment i comprar-la online. Xavier Martíun dels seus responsables, acaba de recollir el premi Re-Imagine Textile 2017 i prepara una millora de l’aplicació.

Sheekr: l’aplicació

La versió actual, que permet compartir fotografies de roba, recomanar-la i adquirir-la, s’ampliarà d’aquí poc: “Podràs dir ‘m’agrada o no m’agrada’ amb un sistema semblant al Tinder a més de 10.000 peces de 1.000 botigues, guardar les teves preferències, compartir-les mitjançant una xarxa social interna i comprar la roba”. Aquesta xarxa social estarà restringida a les teves 4 millors amigues: “Busquem arribar a un públic per a qui l’exposició de la seva imatge suposa un problema, i que fa servir el whatsapp per enviar de forma personal el que s’emprova”. Amb Sheekr, “ajuntem tres conceptes: el de la xarxa social íntima, el de ‘m’agrada i no m’agrada’ i el de la botiga”.

“Les noies són més early adopters en aplicacions com la nostra”

L’aplicació té tantes funcions com la imaginació ens permeti trobar: uns pares que li compren roba per internet a les filles després que elles se l’hagin emprovat a la botiga, un grup d’amigues que volen anar iguals a una festa, o que volen fer un regal a una altra. Això sí, de moment està pensada per a noies “entre 16 i 25 anys, tot i que sabem que els nois fins a 45 també es fan fotografies als emprovadors. Les noies, però, són més early adopters, més caps de llança en aquest sector”.

Les noves formes de comprar

Actualment, la botiga és només una de les passes del procés de compra: “Anar de compres juntes significa que potser t’ho has mirat per internet abans d’anar a la botiga física, o potser t’ho has emprovat un dia a la botiga i després ho has comprat online. De qui és realment aquella venta, de la botiga presencial o de la online?”. L’aplicació busca descentralitzar la venta acompanyant l’usuari durant cadascuna de les etapes d’aquesta.

“La compra de moda és un acte social, on intervenen diverses persones. Quan et compres roba per anar a una festa, ho fas amb una connotació social: estàs pensant en les persones que aniran a aquell acte”. Aquesta concepció xoca amb el punt de vista predominant “Es dóna un missatge molt individualista i irreal; et diuen que siguis tu mateixa, però a l’hora de la veritat costa molt, perquè, què vol això? A vegades ni tu mateixa saps qui ets”.

“Nosaltres proposem tornar a l’origen de com ens vestíem fa molts anys, quan anaves a comprar i la botiguera de confiança t’assessorava. Recuperem el concepte de venda personal, que s’està perdent”.

“Anar de compres és una acte amb connotació social”

El negoci: les dades

Per a una aplicació gratuïta i sense publicitat, el negoci està a les dades que pugui obtenir dels usuaris: “Obtenim el que a la gent li agrada, el que es vol emprovar, el que comparteix… i un cop tinguem les dades les començarem a treballar de forma massiva”. D’aquesta manera, “l’aplicació sabrà que t’has emprovat allò i et recomanarà allò altre que sap que és del teu gust: trobar roba per aquest estiu serà molt més fàcil”.

“Tenim una política de privacitat estricta, que no permet que les marques puguin saber les dades d’una altra marca”. De fet, “la indústria, una part de la nostra clientela, ens està dient que necessita aquestes dades. Part del jurat del premi Re-Imagine Textile era la indústria, i haver-lo guanyat valida la nostra hipòtesi”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s