Base, Dracs i Benito Sports reben el Premi Nacional a la Iniciativa Comercial

PremisComerç
Foto de família amb tots els premiats. Generalitat de Catalunya

11 de juliol de 2017

Andrea Llovera/La 17a edició dels Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial i als Establiments Centenaris de Catalunya van premiar ahir al vespre els establiments centenaris i les iniciatives comercials més innovadores del comerç urbà. Base Detall Sport ha guanyat a la categoria de Millor Iniciativa Comercial Col·lectiva Sectorial pel desenvolupament de la seva botiga online; el premi a la Iniciativa Empresarial se l’ha emportat Armadeu Barbany per la seva botiga Dracs. Benito García Débora, fundador de Benito Sports, ha estat reconegut per la seva tasca d’emprenedoria. Els guardons els van entregar el President de la Generalitat Carles Puigdemont; el conseller d’Empresa i Coneixement Santi Vila; la directora general de comerç Muntsa Vilalta; i el gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya Miquel Rodríguez.

El premi a Millor Iniciativa Comercial Col·lectiva Sectorial ha recaigut ex aequo en el Gremi de Flequers de les comarques Gironines pel projecte ‘És farina de Girona’ i a Base Detall Sports pel desenvolupament de la seva botiga online.  Base compta amb 320 establiments on ofereix articles esportius de qualitat i assessorament sobre preparació física.

El premi a la Iniciativa Empresarial se l’ha emportat Amadeu Barbany per la seva botiga Dracs, una ‘concept-store’ de productes de disseny, artesania i proximitat. L’establiment, situat a Granollers, va obrir per primer cop el 1990 i durant anys va oferir, a més de roba, activitats d’oci, culturals i socials. La crisi va provocar el tancament del negoci el 2012, que va reobrir l’any passat. La botiga promou el consum responsable i conscient a través d’activitats, exposicions i xerrades sobre projectes emprenedors.

Benito García Débora, fundador de Benito Sports, ha estat reconegut per la seva tasca d’emprenedoria a càrrec de la cadena especialitzada en esports que porta el seu nom. García Débora té 10 establiments repartits per tota Espanya.

La Generalitat, a més, ha distingit a un total 35 establiments: 17 per la seva trajectòria de més de cent anys al servei del comerç i a altres 18 per tenir més de cent cinquanta anys d’activitat. Entre ells : Calçats Vidiella de Móra d’Ebre; Merceria Castany de Mataró; Embijoc, de Reus;  i Alfons Panadès, de Vic.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s