Dulceida: El negoci de les youtubers de moda

dulceida

10 de juliol de 2017

Andrea Llovera/ Els nous ídols, el 30 minuts que diumenge va emetre TV3 sobre els youtubers, va descobrir-nos la cara més desconeguda dels nous ídols de masses de l’era digital. Wismichu, AuronPlay, Celopan i ElRubius entre altres van explicar les interioritats de l’ofici de ser youtuber, sense amagar-ne les vessants més fosques. Com a representant del sector de youtube més enfocat a la moda, l’equip de TV3 va entrevistar la catalana Aida Domènech,  més coneguda com a Dulceida. 

Amb prop d’un milió i mig de seguidors a Youtube, és una de les influencers de moda més importants d’Espanya. I se n’ha sabut aprofitar: té una botiga online, una marca de roba, un llibre, un perfum i uns quants contractes publicitaris. 

Però no tot és un camí de roses en la vida ‘regalada’ dels youtubers. Els conviden a festes, i esdeveniments, els regalen roba i viatges, i tenen la vida que tots voldríem, però han de pagar-ne un preu: la seva intimitat.

Els actes de promoció que organitza són multitudinaris: la policia ha hagut d’intervenir més d’un cop perquè ella pogués sortir, escoltada enmig d’una massa que crida el seu nom. “Quan la gent es queda fora, al final jo sóc la cara, i comencen a dir-te coses… i al final jo no deixo de ser una persona normal i corrent“, diu Domènech durant el programa.

La seva mare i col·laboradora, Anna Pascual, ho corrobora: “Ha arribat a tenir atacs d’ansietat i d’estrès”. Explica que als actes “arriba un punt que has de dir prou; no és un robot, m’ho he prendre com una feina i he de dir que s’ha acabat”.

La catalana Dulceida ha estat capaç de muntar el seu imperi particular, amb 8 treballadors. “Els meus dies són molt intensos, és un no parar, no existeix la rutina”, explica. I tot i que “és el que em fa feliç, hi ha vegades que no pots més”, reafirma.

Els youtubers i internet han afavorit una nova forma d’expansió de les marques, sobretot a l’hora d’arribar a un públic adolescent;  també ha estat un laboratori de creació de noves. Però per una vegada és útil posar l’enfocament en allò que normalment no es veu i sol estar amagat: molta feina i  un pla de negoci.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s